REAL-d

Items where Subject is "P Language and Literature / nyelvészet és irodalom > PH Finno-Ugrian, Basque languages and literatures / finnugor és baszk nyelvek és irodalom > PH04 Hungarian language and literature / magyar nyelv és irodalom"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: Thesis
Number of items at this level: 15.

Thesis

Bókay, Antal (1979) Világkép és létértelmezés József Attila költészetének kiteljesedésekor (1932-1936). Candidate thesis, UNSPECIFIED.

Dobos, Ilona (1974) Történeti mondáink legkorábbi rétege. Candidate thesis, UNSPECIFIED.

Fábricz, Károly (1986) Partikulák a magyar és az orosz nyelvben. Candidate thesis, UNSPECIFIED.

Fülöp, Géza (1973) Közönségszervezés és magyar olvasóközönség a felvilágosodás idején és a reformkorban. Candidate thesis, UNSPECIFIED.

Gángó, Gábor (2005) Az Osztrák-Magyar Monarchia irodalmi ábrázolása Jókaitól Esterházyig. Doctor of the Hung. Acad. of Sci. thesis, UNSPECIFIED.

Hoffmann, István (2008) A Tihanyi alapítólevél mint helynévtörténeti forrás. (A régi magyar helynevek vizsgálatának alapkérdései.). Doctor of the Hung. Acad. of Sci. thesis, UNSPECIFIED.

Kenyeres, Zoltán (1982) Az "Elysium"-tól a "Tűzkút"-ig. A romantikus-esztéta szemlélet és a nem-reflexív líra kibontakozása Weöres Sándor költészetében. Candidate thesis, UNSPECIFIED.

Kiss, Gy. Csaba (1985) A két világháború közötti lengyel és magyar regény néhány tipológiai összefüggése. Analógiák és eltérések a családregény történetében. Candidate thesis, UNSPECIFIED.

Láng, Gusztáv (1971) Dsida Jenő költészete. Doctor of the Hung. Acad. of Sci. thesis, Babes-Bolyai Tudományegyetem.

Melczer, Tibor (1989) Ha minden összetört. Az elhurcolt Radnóti költészete. Candidate thesis, UNSPECIFIED.

Nemes, István (1974) Radnóti Miklós költői nyelve. Candidate thesis, UNSPECIFIED.

Rónay, László (1977) Kosztolányi világszemléletének tükröződése műveiben és motívumaiban. Candidate thesis, UNSPECIFIED.

Szikszainé Nagy, Irma (2008) A kérdésalakzatok retorikája és stilisztikája. Doctor of the Hung. Acad. of Sci. thesis, UNSPECIFIED.

Törkenczy, Miklós (2004) The Phonotactics of Hungarian. Doctor of the Hung. Acad. of Sci. thesis, -.

Ódor, László (1984) "Nyugat ellen Nyugatot hozz" Az induló Nyugat-mozgalom német kapcsolatai. Candidate thesis, UNSPECIFIED.

This list was generated on Wed Dec 1 20:31:53 2021 CET.